Wij vierden de verjaardag van mijn broer deels bij het Vogelmeer in Nationaal Park Zuid Kennemerland. We fietsen erheen en begaven ons naar de vogelkijkhut. Daar zaten diverse uitsparingen in de muren met uitzicht naar het meer. Vlakbij dobberden diverse soorten eenden. Maar we kwamen voor de watersnip, een redelijk zeldzame en beschermde watervogel die hier was gesignaleerd. We kregen een verrekijker en de richting waar we moesten kijken. Na een tijdje turen en zoeken gaf ik het op. Diverse anderen zagen ze wel.

Foeragerende watersnip in de regen
© Hans Hillewaert

Toen ik het even later nogmaals probeerde kon ik ze visualiseren. De vogels gingen volledig op in de achtergrond. Gaaf dat het lukte om ze te zien!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.