De Hef van Jeff


Gisteren mocht ik meerijden naar Rotterdam voor alweer een demonstratie tegen de coronamaatregelen. Onderweg was het noodweer. Ik had mezelf enigszins waterdicht verpakt, maar dat bleek achter niet nodig te zijn geweest. We konden heel dichtbij het startpunt parkeren in garage de Meent, die al bijna vol was. We waren wat te vroeg en zagen de Binnenrotte vollopen met demonstranten. Ondanks dat de politie afwezig zou zijn zag je hier en daar toch wat agenten staan. Vanaf het vertrek tot de aankomst werd de mars gedragen door de vele en diverse muziek. Van geluidinstallaties in aanhangers tot draagbare boomboxen, trommels en fluitjes. Feitelijk was het een soort wandelfeestje. Een beetje vergelijkbaar met de vierdaagse van Nijmegen. Zo was er ook een vrachtwagentje met open achterkant. Daar binnen stond een bandje toepasselijke nummers te spelen.

We kwamen ook langs De Hef, een actueel object vanwege het schip van Jeff Bezos dat hier niet doorheen past waardoor de monumentale brug uit 1927 gedemonteerd moet worden.

De Hef

Even later liepen we ook nog over een 69 jaar nieuwere brug, de Erasmusbrug uit 1996. Even waren we in Monopoly, Blaak overstekend en uiteindelijk weer op de Binnenrotte. Daar ging de demonstratie nog even door met muziek en spraak. Maar wij waren ruim voor het donker huiswaarts gekeerd.

, , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.