Eindelijk… Corona!


Corona is inmiddels ruim 2 jaar onder ons. We hebben de zware gevolgen (en dan vooral onze reactie daarop) ondervonden. Tot nog toe was ons gezin bespaard gebleven van besmettingen. Maar gisteren hadden mijn dochter ik en ik wat verkoudheidklachten. We deze allebei een zelftest. Tot onze verbazing verschenen er twee streepjes. We maakten een afspraak bij de GGD testivaltent bij ons aan de andere kant van het tunneltje onder de randweg, bij de IJsbaan. Zoals elke keer was de test weer behoorlijk onaangenaam. Met spanning wachtten we de uitslag af, die pas vele uren later kwam.

Maar hoe kom ik er aan? Misschien toch van het stemlokaal omdat iemand riep: ‘Jullie worden allemaal ziek!’ Dat was afgelopen woensdag. Donderdagavond had ik ineens een verstopte neus en vrijdag dat ik dat er weer een verkoudheid zat aan te komen. Gisteren had ik ineens lichte hoofdpijn en brak de verkoudheid door. Toen ik later op de dag een flinke wandeling ging maken met de hond voelde de spieren en gewrichten niet bepaald soepel. Vandaag is de hoofdpijn weg maar de verkoudheid niet. De tijd zal leren hoe het verder gaat verlopen.

Update 25 maart

Verder was ik alleen nog maar verkouden geweest. Officieel mag je vanaf 5 dagen uit quarantaine als je 24 uur klachtenvrij bent. Na 7 dagen waren mijn klachten minimaal. Ik was alleen nog een beetje schor. Ik besloot weer naar mijn werk te gaan. Ondertussen bleek dat een groot deel van mijn collega’s ook corona had. Of ik ze had besmet (voordat ik wist dat ik corona had)? Dat zou kunnen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.