De Velserbroekloop viel op dezelfde dag als de Crazy Barefoot Marathon, dus niet zo’n heel goed idee om mee te doen. Maar op een dag (zo’n 2 weken voor de loop) zag ik dit op Twitter:

Zoals vaker was er een gebrek aan hulptroepen. Ik voelde me geroepen en meldde me aan als verkeersregelaar. Ik moest online een instructie volgen. De vorige had ik gedaan in 2013 en was alweer verlopen.

11930773_1315986198427448_1920593489550886018_oIk kreeg een eigen bescheiden kruispunt aangewezen (Platbodem/Zeilpad). Dit was zowel het 4 kilometer- als het 9 kilometerpunt. Af en toe moest ik even een auto of een fietser laten wachten. Voor één bromfietser die uit de lopersrichting kwam was ik net te laat waardoor die de lopers enigszins hinderde. Verder alleen maar brave verkeersdeelnemers. Gedurende het uur dat ik daar stond liepen een wit/grijze kat en een klein jongetje constant heen en weer. Het jongetje rende steeds een stukje mee met de lopers en de kat, die deed maar wat.

Vorig jaar liep ik hier nog een PR op de 10km. Des te leuker om hier nu aan de andere kant te staan. Zonder vrijwilligers geen loop (en geen PR’s). Gelukkig was het mooi weer. Na afloop kwamen José, Elisa en Selena aangefietst en dronken we nog wat bij vrienden op de Platbodem.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.