Staan en lopen


Sinds enkele weken beschik ik over een werkplek met een elektrisch in hoogte verstelbaar bureau. Ik kan dus op elk moment besluiten zittend, dan wel staand te werken. Dit in het kader van ‘zitten is het nieuwe roken’ en ‘zitten is dodelijk’.

CPIHWgEUcAAoM5MIn korte tijd merkte ik dat ik het al best lang kon volhouden om staand te werken. Maar na een paar weken lukte dat ineens niet meer. Ik denk weer een typisch geval van te-snel-te-veel. Ook merkte ik veranderingen in het hardlopen. Ik trainde minder en toch kreeg ik last van pijn in mijn rechterheup, -been en -voet na een grotendeels blootsvoets duurloopje van ongeveer 20 kilometer. Enkele dagen later kreeg ik de kans kreeg om een startnummer voor de Dam tot Damloop over te nemen en ik ging nog even een testloopje doen van minder dan 3 km. Weer pijn.

Ik besloot de volgende dag weer gewoon ouderwets zittend te gaan werken. En nu? Nu, lijkt de pijn grotendeels verdwenen. Dus waarschijnlijk is er een verband. Door teveel gestaan te hebben raakte mijn onderstel overbelast. Ik denk dat ik het morgen nog wel zal merken tijdens de DtD.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.