Vandaag liep ik (als geheim ambassadeur) mee met de Vibram Fivefingers FunRun. Het vond plaats in het Amsterdamse Bos. Vooraf rees de vraag: Hoe kom ik daar? OV, fiets of auto? Toevallig ging de rest van het gezin naar ‘s-Neerlands bekendste pretpark waardoor ik een stukje kon meerijden. Ter hoogte van afslag Aalsmeer verliet ik de auto en wandelde naar en door het Amsterdamse Bos richting het bezoekerscentrum. Ik was daar bijna en keer op mijn telefoon hoe laat het was. Een paar minuten over 10. Het gebeuren zou starten om 9:45. Ik had de tijd een beetje verkeerd ingeschat. Maar toen ik aan kwam lopen, hadden de deelnemers die VFF’s wilden proberen net de testparen van de befaamde teenschoentjes aan, dus ik was eigenlijk precies op tijd. Een paar bekende gezichten, waaronder natuurlijk de officiële VFF-ambassadeurs en Henk, die voor de clinic kwam. Een paar deelnemers liepen al langer op VFF’s, het merendeel niet.

10490037_720435918020214_648818505_oPaula gaf de clinic en deed voor hoe je het beste kon lopen met minimalistische schoenen. Zoals verwacht, voor mij niet heel veel nieuws. Het leukste was het lopen over boomstammetjes. Laatst had ik zelf ook al zonder schoenen op een evenwichtsbalk gelopen. Je voelt veel meer wat je weer helpt bij de balans. Bovendien kan je met de voeten gemakkelijker de vorm volgen van de ronding van de boomstam, waardoor je veel steviger staat.  Bij de volgende FunRun sla ik de clinic over. Maar, stel dat ik er vandaag voor het eerst op liep, dan zou ik vandaag vast weer net zo enthousiast geworden zijn om de overstap naar VFF te wagen.

IMG_20140621_150656
Model KSO na een modderbad

Daarna volgde deel 1 van de FunRun, waar ik dus eigenlijk voor kwam. Naast het pad zag ik een plas met modder. Ik kon de verleiding niet weerstaan en liep erdoor. Het was wel wat dieper dan ik dacht (kniediep). De rest van de loop liep ik met grijze modderschoenen en -benen. Na een aantal leuke bospaden (±5km) waren we weer terug bij het bezoekerscentrum alwaar een paar lopers afhaakten en wij verder gingen verder met deel 2 van de FunRun. Weer 5 kilometer en nu langs de hele kanobaan, die op dat moment net in gebruik was voor een wedstrijd. Terug niet langs de kanobaan, maar weer via een aantal leuke paden terug naar het bezoekerscentrum.

We kregen een goodiebag met o.a. een VFF Buff. Deze had ik al:-). Misschien kan ik er nog iemand blij mee maken. De FunRun zat erop. De meesten vertrokken, anderen gingen pannenkoeken eten en ik had in mijn hoofd om naar huis te gaan lopen.

Ik liep dezelfde weg door het bos terug en kwam op de oude Schipholweg. Deze weg langs Schiphol, boerderijen, dorpjes en snelwegknooppunten heb ik gevolgd tot Boesingeliede, toen vond ik Haarlem (en zeker Haarlem-Noord) toch best nog ver. Ik besloot rechtsaf te slaan richting Zwanenburg. Daar kocht ik een ijsje en liep door naar station Halfweg. De trein reed daar net voor mijn neus weg maar gelukkig stoppen ze daar in beide richtingen elk kwartier. En ook nog tegelijk. Dus daar even een foto van mijn modderpoten gemaakt en even later in de volgende trein gestapt. In Bloemendaal stapte ik uit. Vanaf daar is mijn huis nog ruim 1 kilometer.

Thuis de kilometers ongeveer opgemeten en uitgerekend. Totaal toch wel 36km. Waarvan een deel wandelkilometers.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.